Marți am inițiat o întâlnire la care au fost prezenți circa 50 de avocați și specialiști în domeniul profesiilor juridice, cu scopul de a identifica soluții la problemele administrației locale în materie de reglementare și practică juridică.

Există o nevoie urgentă a unui transfer de know-how la nivelul Departamentelor juridice din cadrul tuturor primăriilor, dar și amendarea unor prevederi din Codul administrativ care, menținute în forma actuală, nu fac decât să întărească dependența administrațiilor locale față de autoritatea centrală.

Sectorul cel mai bogat din Capitală este și sectorul care a investit cel mai puțin în proiecte pentru cetățeni.

Din cauza incompetenței, s-a ajuns la o paranoia în care nimeni nu își mai asumă responsabilități. Se cheltuiesc acum bani pe: firme de pază, curățenie, pentru că oamenii aduși de primar nu știu să facă licitații, nu știu să facă proiecte.

Aceste întâlniri au drept scop inițierea unui dialog continuu și aplicat cu specialiști din diverse domenii de activitate și cu reprezentanții societății civile, în cadrul unei platforme de dezbateri și soluții pentru eficientizarea activității la nivelul administrației locale și identificarea celor mai bune proiecte de care să poată beneficia fiecare cetățean al sectorului.