Incubatoare si acceleratoare de afaceri pentru studentii si absolventii din Sectorul 1.
Fiecare oras cauta sa isi dezvolte propriul capital si sa stimuleze o clasa antreprenoriala locala. Daca ne uitam la Berlin, Lisabona sau Istanbul, vedem o gramada de acceleratoare si incubatoare pe care le sustin atat mediul privat cat si statul.
Este firesc pentru o comunitate sa vrea sa isi creasca antreprenorii locali fiindca acestia pot ajuta la dezvoltarea orasului in care locuiesc si pot fi solidari cu problemele acestora.
Tinand cont de resursa umana de inalta calitate din sectorul 1, cat si de universitatile prezente. Primaria Sectorului 1 trebuie sa construiasca un incubator de afaceri in zona Calea Grivitei – Sala Palatului – Stirbei Voda. Acest incubator poate deservi absolventii si studentii Academiei de Studii Economice, Universitatii Nationale de Arte, Conservatorului si Universitatii de Arhitectura « Ion Mincu ». Se pot folosi astfel competentele transversale dobandite in cadrul acestor universitati pentru a crea valoare adaugata in zona industriilor creative.
Partea cea mai buna este ca exista o serie de terenuri aflate de mult timp in litigii in aceasta zona si pe care primaria le-ar putea cumpara fara probleme pentru a dezvolta ceva in sprijinul antreprenorilor din sector. Pentru asta insa este nevoie de vointa si viziunea in interiorul primariei de sector, lucruri care astazi lipsesc cu desavarsire. 

P.S. Poza este a unui proiect de incubator din New Jersey si mi s-a parut ca s-ar potrivi perfect pentru Sectorul 1