Autenticitatea Bucureștiului stă și în piețele lui: țăranii cu vorbele lor înțelepte, tarabele mari sau mici, grătarele fumegânde, mirosul de spumă de bere, foșnetul dinamic în căutarea celui mai mic preț, culorile fructelor și legumelor, aroma de proaspăt și muncit, gustul brânzeturilor sau pastramelor pe încercate. Din nefericre, piețele par să se fi adaptat prezentului mai mult decât era necesar: țăranii sunt înlocuiți de comercianți sau tarabagii care le cumpără recoltele la preț de nimic pentru a le revinde mai scump și întreținerea jalnică a spațiului care ar fi trebuit să reînvie doar pitorescul, nu și paragina cauzată de administrația slabă a Primăriei Sectorului 1.

Piețele Matache, 1 Mai, Băneasa și Domenii sunt piețe cu istorie, cu farmec, cu trecut ce merită conservat și promovat. Din păcate, de fiecare dată când ajung în aceste locuri mă frapează lipsa de interes a Primăriei Sectorului 1 pentru curățenie și managementul defectuos al acestor locuri unde bucureșteanul trebuie să petreacă timp de calitate.

Se plâng unii pe la televizor că multinaționalele îngroapă economia românească și producătorii locali. În realitate, cei care pun umărul primii la anihilarea agriculturii românești sunt cei care pun bețe în roate țăranului și cumpărătorului român, descurajându-i.

Piețele, la fel ca Primăriile, trebuie curățate de intermediari și bișnițari care te trag de mânecă să-ți promită cele mai bune fructe și legume, când produsele lor sunt putrezite și acre. Iar bucureșteanul trebuie să caute, așa cum caută printre ceapă, morcovi, varză, mere sau roșii, un primar proaspăt, nepătat, neputrezit, care își va ține cuvântul.

Contact - © Tănase Stamule - tanase@stamule.ro - +40 725 679 640
error: Conținut protejat!